Képzés

“Minden lehet mindig még jobb.”

Miért van szükség képzésre?

A dolgozók fejlesztése elsősorban a vezetők feladata. Ehhez nincs szükségük tréneri vagy oktatói képzettségre. Ha rendelkeznek a fejlesztő vezetéshez szükséges készségekkel, akkor vezetői munkájuk részeként, folyamatos és kitartó munkával eljuttatják beosztottjaikat a tökéletes munkavégzésre.

Az alábbi készségek különösen fontosak a vezetői munka során

  • Dolgozói fejlettségi szintek meghatározása és felismerése
  • Célkitűzés, feladatkiadás a dolgozó fejlettségének megfelelően
  • Visszajelzések adása – dicséret és negatív kritika tudatos alkalmazása
  • Dolgozó előrehaladásának megfigyelése és rögzítése
  • Vezetői stílusok ismerete, helyzetnek megfelelő, tudatos alkalmazása
  • Értékelő és célkitűző beszélgetés levezetése

Módszertanunk

Vezetőképzéseink rövid, 4 órás blokkokból és az egyes blokkokat összekötő 2-3 hetes gyakorlati feladatokból állnak.  Fontos, hogy a képzés során nem csak készséget fejlesztünk, hanem támogatjuk a Fejlesztő Vezetés vállalatnál történő gyakorlati bevezetését.

A rövid képzési blokkok könnyen szervezhetővé teszik a képzést – kevés a munkaidő kiesés, könnyű a munkaszervezéshez alkalmazkodni.

Egy egy képzési alkalommal mindig csak egyetlen témával foglalkozunk. Nem terheljük túl a résztvevőket, így minden egyes képzési blokk teljes mértékben hasznosul. Elkerülhető a hosszabb tréningekre jellemző tudásvesztés a képzést követően.

A gyakorlati feladatok során a tanultak konkrét alkalmazása történik a vállalatnál aminek megvalósítását kiértékeljük. Így valódi készségfejlesztés történhet, szemben az egyszerű ismeretátadással. A képzés a gyakorlati feladatokon keresztül a beosztottakra is kihat, így nem csak a vezetők, hanem rajtuk keresztül a beosztottak fejlesztése is történik a képzések során.

A Quick Employee Evaluation szoftver alkalmazása a képzések során és a képzéseket követően lehetővé teszi a fejlődés támogatását és mérését. Első kézből kapunk információkat arról, hogy a fejlesztő vezetést milyen hatékonysággal alkalmazzák a vezetők. A dolgozók teljesítményének növekedése láthatóvá válik, a vezetői munkára konkrét és pontos visszajelzés adható.

 

 

Ugrás a kezdőlapra