Megjelent: Brainmachine 4.19 verzió

Megjelent és már letölthető a Brainmachine Elektronikus Tudásteszt 4.19 verziószámú változata.

Mi változott az új verzióban?

Kényelmi fejlesztés az adminisztrációs felületen

  • Kérdések importálása excel fájlból

Az excel fájlból történő importálásnál az egyes kérdések mellett meg kell adni a kérdésbank Brainmachine adatbázisban szereplő kódját. Minden kérdésbanknak van egy kódja ugyanis és ezt meg kell adni az excel táblában ahhoz, hogy a kérdéseket a helyes kérdésbankba importálja a szoftver. Ezt a kódot eddig külön parancs segítségével lehetett megtekinteni. A 4.19 verziótól azonban az adminisztrációs felületen azonnal látszik egy-egy kérdésbank kódja is, így nem kell külön keresgélni őket (és nem kell megjegyezni azt sem, hogy hol találhatóak).

 

Kényelmi fejlesztés a kliens felületen

  • Kérdéstípus kiírása

Felhasználói kérés volt, hogy a kérdések megjelenítésénél írja ki a szoftver, hogy az a kérdés milyen típusú. Így lehet tudni, hogy például csak egy vagy több helyes válasz jelölendő meg vagy éppen egy hiányzó adatok kell beírni. Ez a funkciók azok számára könyebbség, akik először használják a Brainmachine-t, vagy először találkoznak egy kérdéstípussal.

  • Önkéntes üzemmód modernizálása

Az önkéntes üzemmód megjelenését a tesztelés és oktatás üzemmódéhoz hasonlóvá tettük, így kellemesebb felhasználói élményt nyőjt.

 

Hibajavítás

  • Különösen hosszú szövegek tördelése

A különösen hosszú szövegek tördelése hibás volt, előfordult, hogy egy-két szó lemaradt a sorok végéről. A hiba csak most került elő, mert a gyakorlatban ennyire hosszú szövegeket senki nem használt a kérdéseknél vagy válaszoknál.

Ha ez mégis megtörténne, a jövőben már bármilyen hosszú szövegek tördelése hibátlan lesz.

  • Kérdések másolása kérdésbank között

A kérdéseket igény szerint másolhatjuk az egyes kérdésbankok (témakörök) között. Erre akkor van szükség, ha több kérdésbankból akarunk egy újabbat összeollózni például vizsgateszt céljából. Másoláskor a célok között eddig megjelent a forrás kérdésbank is. Nyilván senki nem akar egy kérdést ugyanoda másolni, ahol eredetileg szerepelt. Ez egy apró hiba, de a legújabb változatban már nem fordul elő.