Kvízjáték a cégvezetőkről?

A dolgozók felvételébe és kiválasztásába általában sok energiát fektetnek a cégek. Amikor azonban az új dolgozó megjelenik a munkahelyén, a bevezetés szervezettsége messze elmarad a kiválasztásétól. Új munkavállalók rendszeresen beszámolnak arról, hogy a felületes bevezetést követően mennyire elveszettnek érezik magukat – ismeretlen a vállalat egésze, a kulcspozíciót betöltő dolgozók, a termelési folyamat és az információáramlás működése.

Sok fiatalnak nincs türelme arra, hogy maga harcolja végig ezt az utat és idő előtt továbbáll. A szervezetlen munkába állítás a rettegett fluktuáció egyik fő forrása.

Persze nehezíti a beilleszkedést a vezetők időhiánya és az általános erőforrás hiány. Ezen azonban segíthet a Brainmachine Elektronikus Tudásteszt, amivel a folyamat egy részét automatizálni is lehet.

Alapvizsgák önálló tanulással

Itt van mindjárt a kötelező munkavédelmi és tűzvédelmi vizsga. Elvileg be sem teheti a lábát a munkahelyre a dolgozó, ha ezekből nincs érvényes vizsgája. A témakörök mindig ugyanazok, így össze lehet állítani belőlük egy elektronikus tananyagot és vizsgatesztet. A Brainmachine Elektronikus Tudásteszt segítségével egy sarokba leállított munkahelyi számítógépen, vagy akár otthon is tanulhat és levizsgázhat a dolgozó. Máris erőforrásokat takarítottunk meg.

Ki kicsoda a vállalatnál

Klasszikus téma a beilleszkedésnél a “ki kicsoda” kérdése: kik dolgoznak a vállalatnál, ki milyen pozíciót tölt be, milyen munkaterületért felel. Egy új helyen – akár már egy 20 fős vállalatnál – hetekbe telik, míg a dolgozó megismeri a többieket, tudja, ki kicsoda és végre otthonosan mozog a közösségben. Egy erre a célra kidolgozott Brainmachine kérdésbankkal ez a hosszú folyamat 1-2 napra lerövidíthető. Az új dolgozó – akár otthon is – fényképekkel, történetekkel illusztrált kérdéseken keresztül mindenkit megismerhet. Így elkerülhet olyan kellemetlen helyzeteket is, amik miatt akár el is hagyná új munkahelyét. A témát kiegészíthetjük a cégtörténettel, mindenki által ismert alap anekdotákkal, vevőismerettel, a beszállítókról szóló információkkal – szórakoztató, informatív és nagyon értékes tanulási anyagot készíthetünk így. Ráadásul mennyivel könnyebb egy olyan új munkatárs betanítása, aki néhány nap alatt tökéletesen kiismeri magát!

5S, Kaizen, anyagismeret, gépkezelés

Azok a vállalatspecifikus ismeretek, melyek igazán fontosak és mindenkinek be kell tartani őket, legtöbbször igényelnek személyes oktatást is. Egy ilyen oktatás után azonban elmélyítésre, rögzítésre és számonkérésre érdemes Brainmachine Tudásteszteket készíteni róluk és hagyni, hogy a dolgozó  önállóan is tanulja őket.

Elegendő csak egyszer elmagyarázni az alapvető ismereteket, az elmélyítést a dolgozó már önállóan, a Brainmachine Tudástesztek segítségével végzi. Rengeteg időmegtakarítás mellett ez számos hibát is megelőzhet a munkahelyen.

Termelővállalatoknál egy csendesebb helyen leállíthatunk egy számítógépet és az új dolgozó nyugodtan kaphat minden nap egy fél órát a munkaidőből, hogy csiszolja az alapvető ismereteit. Hiszen az első időben az egyik legfontosabb feladat, hogy minél előbb teljes értékű munkatárssá váljon a dolgozó.

Mivel a tanulási eredmények nyomon követhetők, dokumentálni lehet az új dolgozó előrehaladását. A szisztematikusan egymásra épített anyagok professzionális benyomást keltenek az új dolgozóban, a lerövidült betanítási idő pedig sikerélménnyel ajándékozza meg.

A Brainmachine Elektronikus Tudásteszt segítségével Ön is lerövidítheti a betanulás idejét! Tegyen vele egy próbát!